JooMix.org

HANDMADE SILIKONSKI COFOVI

COF01
COF02
COF03
COF04
COF05
COF06
COF07
COF08
COF09
COF10
COF11
COF12

Cofovi su veštački mamci koji imitiraju rečne zmijuljice (paklare) u mrestu. Od davnina je poznat kao ubojit mamac za sve vrste grabljivica, naročito salmonida (mladica, pastrmka), a na njegovu pojavu ne ostaju imune ni ostale ribe pa čak i neke ciprinidne vrste. U početku su se pravili od pertli, koža riba, raznih guma, a ja sam se zadnjih 15 godina opredelio za silikon koji mi omogućava širok spektar delovanja, naročito pri bojenju, a pri tome pokazuje svoj kvalitet i dugovečnost za razliku od gore navedenih materijala.

Bitna napomena je da cof nije vobler koji se zabaci u maticu i sam radi uz povremeno trzanje vrha štapa. Cof je skup olova i silikona, a upravo je ribolovac taj koji mu daje život i atraktivnost, a svojom maštovitošću povećava njegovu lovnost.

Upotreba: Cof se zabaci uzvodno pod uglom od 45 stepeni, sačeka se da padne na dno i karakterističnim pokretima štapa (gore-dole) povlači, što za posledicu ima širenje i skupljanje krakova cofa, a to grabljivice asocira na paklare u mrestu koje se bore sa rečnom strujom. Cof je mamac zreo za eksperimentisanje, a svaki ribolovac bi trebalo da mu da neki svoj lični pečat. Cofovi "Sasha" se rade u različitim dimenzijama i težinama, uz 13 dekora namenjenih za sve vrste grabljivica.

Neko pravilo: Bistra voda - neutralniji dekori, mutna voda - drečavije varijante. Naravno, svako pravilo ima izuzetaka pa bi i ovde trebalo eksperimentisati i probati sa drečavim dekorima jer je cof mamac koji lovi, a još više iritira.

KRUPNI PREDATORI (mladica, som, štuka, smuđ)
Dužina
Težina
14 - 21cm 20g / 25g / 30g / 35g / 40g / 50g / 60g

 

MANJI PREDATORI
Dužina
Težina
10 - 14cm 10 - 15g

Fotografije

Video prezentacija

youtube

Na našem YT kanalu možete pogledati deo atmosfere sa ribolovačkih tura.logo neretva