JooMix.org

mladjo

U porodici Obrenović tajna uspešnog ribolova prenosi se sa kolena na koleno.

Mlađo Obrenović, rođen 14. februara 1962. godine u Užicu, zavoleo je ribolov od malih nogu odlazeći sa dedom na pecanje.

Mlađo je jedan od osnivača RFT-a, čovek koji je pola života proveo na vodi i u ribolovu. Širom stare Jugoslavije poznat je kao majstor koji je hvatao najveće mladice (hucho hucho, Dunavski losos). Trostruki je pobednik svetskog prvenstva u lovu na mladicu. Ulovio je 8 mladica preko 20 kilograma, desetak izmedju 15 i 20 kilograma, ukupno preko 1500 mladica na mnogim rekama kao sto su Una, Lim, Sana, Vrbas, Tara, a najviše na Drini gde je proveo najviše vremena.

Učesnik je više ribolovnih ekspedicija po svetu, lovio je losose u Skandinaviji... Pomagao je u poribljavanju mladicom reka Drine i Đetinje.

Radio je kao dopisnik časopisa "Bistro", najvećeg ribolovačkog magazina u SFR Jugoslaviji, kao i drugih specijalizovanih časopisa, kao sto su "Trofej", "Spin and Fly", "Riborevija" i dr. Slike kapitalnih mladica koje je on ulovio objavljivane su u mnogim drugim svetskim ribolovačkim magazinima.

Završio je obuku za majstora u izradi štapova za mušičarenje, varaličarenje i ostale vrste ribolova u firmi "Dam" dok je još bila u Nemačkoj, kao i obuku za popravku i reparaciju opreme za ribolov. U slobodnim trenucima, koji su izuzetno retki, popravlja štapove, mašinice i ostalu ribolovačku opremu.

Dobro poznaje sve tehnike ribolova, stoga njegov savet u svakoj ribolovnoj situaciji dovodi do neverovatnih rezultata i kvalitetnog ulova.

Mlađo je glavni vodič RFT tima. Njegovo ogromno iskustvo i spremnost da svoje znanje podeli sa drugima zadovoljiće i najiskusnije i najzahtevnije ribolovce.

 


rade

Rade Obrenović rođen je u Užicu i jedan je od osnivača i vlasnika RFT-a.

Kao i svoj otac nastavlja porodičnu tradiciju uspešnog ribolova. U ranoj dobi došao je do značajnih kapitalnih ulova mladica, pastrmki, lipljana, smuđa itd. Kapitalni ulovi velikih mladica se mogu videti u mnogim magazinima, kao što su Riborevija, Spin and Fly.

Učesnik je više poribljavanja, pomaže i radi na zaštiti i očuvanju voda na kojima se peca.

Rade se već dugi niz godina bavi profesionalno vezivanjem mušica koje su veoma tražene i lovne.

Znanje, koje je stekao na vodi sa svojim ocem Mlađom, njegovim prijateljima i ljudima koje je sretao na vodi, nesebično će podeliti sa Vama kao vodič RFT tima.

Fotografije

Video prezentacija

youtube

Na našem YT kanalu možete pogledati deo atmosfere sa ribolovačkih tura.logo neretva