Saznajte više o nama

O nama.

Ko smo i čime se bavimo?

Tim entuzijasta, ljubitelja prirode i svih vrsta sportskog ribolova.

RFT Fishing Tackle je samostalna zanatska radnja koja se bavi proizvodnjom, pronalaženjem i ručnom izradom pribora i opreme za ribolov. Članovi porodice Obrenović, sledeći dugogodišnju ribolovačku tradiciju, okupili su tim prijatelje i poznanika sa vode i osnovali samostalnu zanatsku radnju 25. februara 2009. godine.

Naš tim čine entuzijasti, ljubitelji prirode i svih vrsta sportskog ribolova koji su gotovo ceo svoj život proveli na vodi i u svetu ribolova. Pored proizvodnje i prodaje ribolovačkog pribora, bavimo se i organizovanjem ribolovnih tura po prelepim vodama, na kojima su članovi našeg tima stekli dugogodišnje iskustvo družeći se i razmenjujući znanja o ribolovu i izradi veštačkih mamaca za mušičarenje i varaličarenje. Najstariji saradnici RFT tima imaju čak preko sedamdeset godina ribolovačkog iskustva.

Želja nam je da ljudima iz celog sveta predstavimo svoje proizvode ručne izrade i da ih upoznamo sa jedinstvenom lepotom voda u regionu, kao i da okušaju svoje ribolovačko umeće na prelepim i zahtevnim planinskim vodama u našem okruženju. Zalažemo se i za očuvanje i zaštitu ovog neprocenjivog prirodnog bogatstva.

Pozivamo sve da nam se pridruže u nezaboravnoj ribolovnoj avanturi.​

RFT Tim

U porodici Obrenović tajna uspešnog ribolova prenosi se sa kolena na koleno.

TIM

Mlađo Obrenović, rođen 14. februara 1962. godine u Užicu, zavoleo je ribolov od malih nogu odlazeći sa dedom na pecanje.

Mlađo je jedan od osnivača RFT-a, čovek koji je pola života proveo na vodi i u ribolovu. Širom stare Jugoslavije poznat je kao majstor koji je hvatao najveće mladice (hucho hucho, Dunavski losos). Trostruki je pobednik svetskog prvenstva u lovu na mladicu. Ulovio je 8 mladica preko 20 kilograma, desetak izmedju 15 i 20 kilograma, ukupno preko 1500 mladica na mnogim rekama kao sto su Una, Lim, Sana, Vrbas, Tara, a najviše na Drini gde je proveo najviše vremena.

Učesnik je više ribolovnih ekspedicija po svetu, lovio je losose u Skandinaviji… Pomagao je u poribljavanju mladicom reka Drine i Đetinje.

Radio je kao dopisnik časopisa “Bistro”, najvećeg ribolovačkog magazina u SFR Jugoslaviji, kao i drugih specijalizovanih časopisa, kao sto su “Trofej”, “Spin and Fly”, “Riborevija” i dr. Slike kapitalnih mladica koje je on ulovio objavljivane su u mnogim drugim svetskim ribolovačkim magazinima.

Završio je obuku za majstora u izradi štapova za mušičarenje, varaličarenje i ostale vrste ribolova u firmi “Dam” dok je još bila u Nemačkoj, kao i obuku za popravku i reparaciju opreme za ribolov. U slobodnim trenucima, koji su izuzetno retki, popravlja štapove, mašinice i ostalu ribolovačku opremu.

Dobro poznaje sve tehnike ribolova, stoga njegov savet u svakoj ribolovnoj situaciji dovodi do neverovatnih rezultata i kvalitetnog ulova.

Mlađo je glavni vodič RFT tima. Njegovo ogromno iskustvo i spremnost da svoje znanje podeli sa drugima zadovoljiće i najiskusnije i najzahtevnije ribolovce.

Rade Obrenović rođen je u Užicu i jedan je od osnivača i vlasnika RFT-a.

Kao i svoj otac nastavlja porodičnu tradiciju uspešnog ribolova. U ranoj dobi došao je do značajnih kapitalnih ulova mladica, pastrmki, lipljana, smuđa itd. Kapitalni ulovi velikih mladica se mogu videti u mnogim magazinima, kao što su Riborevija, Spin and Fly.

Učesnik je više poribljavanja, pomaže i radi na zaštiti i očuvanju voda na kojima se peca.

Rade se već dugi niz godina bavi profesionalno vezivanjem mušica koje su veoma tražene i lovne.

Znanje, koje je stekao na vodi sa svojim ocem Mlađom, njegovim prijateljima i ljudima koje je sretao na vodi, nesebično će podeliti sa Vama kao vodič RFT tima.