PROIZVODI / Varaličarenje

SUNĐERASTI PEŠEVI .

Sunđerasti peš je od davnina poznat kao izuzetan mamac za sve vrste grabljivica, naročito salmonida. Napravljen od mekog sunđera koji mu u vodi daje živost, prošiven sa jednokrakim ili trokrakim udicama. I sve to spojeno u olovnu glavu koja mu omogućava brzo spuštanje do dna i karakteristično skakutanje od kamena do kamena.

Kompletna izrada ovog mamca je handmade, počev od oblikovanja tela peša do komada sunđera, zatim prošivanja udicama i na kraju farbanja posebnim kolorima radi postizanja što identičnije imitacije originala. Jednostavno, ovo glavato stvorenje je samom svojom pojavom neodoljivo za grabljivice koje ga napadaju čak i kada su site, u nameri da ga oteraju. Što se tiče boja peša, slobodno se može reći da ono što je kameleon u životinjskom, to je peš u ribljem svetu, tako da njegova boja varira od bele, preko tamnijih dekora do narandžaste. Neko opšte pravilo je kakve je boje dno, takvog peša bi trebalo bacati, mada bi i ovde trebalo eksperimentisati.

Upotreba: Peš se zabaci uzvodno pod uglom od 45 stepeni, sačeka se da padne na dno i karakterističnim pokretima vrha štapa gore-dole imitira kretanje živog peša. Na slikama su predstavljeni neki od osnovnih dekora uz veliki izbor veličina i gramaža.

MANJI MODELI
Dužina
Težina
3cm / 4cm / 5cm / 6cm / 7cm / 8cm / 9cm 3g / 4g / 7g / 10g / 15g / 20g
VEĆI MODELI
Dužina
Težina
10cm – 18cm 20g / 25g / 27g / 32g / 33g / 34g / 35g / 38g i više